Info

New or Forgotten?

WELKOM BIJ
www.SOLIDTENNISACADEMY.nl
Solid Tennis Academy > Info > Fysiotherapie

De fysiotherapeut

Erik van Putten

Erik van Putten

Ik ben Erik van Putten, fysiotherapeut, sportfysiotherapeut en manueel therapeut. Ik starte onze praktijk; SportFysioLeiden in 1996 en sinds dien is het een sterk bloeiende praktijk voor breedte sport en topsport en onverklaarbare klachten. Door onze biomechanische en neurodynamische benadering van een klacht wordt naar de oorzaak gezocht. Deze zienswijze zorgt ervoor dat klachten sneller verdwijnen en niet zomaar terug komen als je weer je sport hervat. Wil je hier meer over weten, bekijk onze website dan voor uitleg over onze aanpak.
Wij zijn aktief geweest binnen verschillende sportbonden en topsport clubs. We hebben eredivisie tennis medisch begeleid en zijn actief geweest op EK's, WK's en Olympische spelen. 
Naast blessure behandeling is er in onze praktijk ook ruimte voor preventie. Naar onze mening is het raar dat veel (top)sporters pas naar een fysiotherapeut gaan als ze geblesserd zijn. Veel blessures kondigen zich al aan in het lichaam voordat er pijnklachten zijn. Naar de tandarts ga je ook voor controle, dus waarom niet met je lichaam als je op hoog niveau wilt sporten. Je prestatie is immers afhankelijk van de fitheid van je lichaam.
Zelf heb ik ook fanatiek getennist op niveau 4-5. Ben links handig en ben daardoor bewonderaar van oude tennis helden als John Mc Enroe en Thomas Muster.